top of page

Summer fever




De zomer is tot nu toe op en top zomers geweest. Na een vrij somber voorjaar kunnen we dit in ons Belgenlandje zeker appeciëren.


Komende week komen tropische temepaturen onze richting uit. Dat betekent dat we zeker een paar extra maatregelen kunnen treffen inzake onze skincare routine.


Hydratatie is KEY, niet alleen door te drinken, maar ook door onze huid van voldoende vocht te voorzien.


Een extra handige toevoeging aan ons skincare ritueel zijn met name de sprays. Avène, Dermalogica, Alpha-H e.a. hebben hele fijne hydraterende sprays in hun gamma. Je kan deze zelfs over je make-up gebruiken. Hierdoor zal je make-up beter blijven zitten en niet door je huid opgeslorpt worden door een gebrek aan hydratatie. Ja, je leest het goed. Door gebrek aan vocht kan je huid je make-up als het ware opslorpen. Alles wordt in de strijd gegooid om je huid van voldoende vocht te voorzien.


- Avène thermal water spray: 8 euro

- La roche posay thermal spring water: 9 euro

- Dermalogica hyaluronic ceramide mist: 40 euro

- Alpha-H moisture boosting facia mist: 60 euro




Hydratatie is echt super belangrijk voor je lichaam en huid. Een goed gehydrateerde huid is immers een gezonde huid, die al haar functies optimaal vervult.


Naast een goede hydratatie doorheen de dag, is het nu super belangrijk om naast je serum en dagcrème nog een extra laag SPF te smeren. Een dagcrème met SPF, ook al is die 50 gaat met de UV idex van de komende week ( helaas ) niet genoeg bescherming bieden. In extreme gevallen. Is het aangeraden om een SPF (= sun protection factor ) -product te gebruiken bovenop je dagverzorging. Dit om je huid heel goed te beschermen tegen UVA ( met de a van aging ) en UVB ( met de b van burning/branden) stralen. Het is geen goed idee om tussen 11u en 15u in de zon activiteiten uit te oefenen. Zware lichamelijk activiteiten kan je beter vroeg of laat op de dag plannen. Ze doen daar aan in Zuid-Europa niet voor niets siesta's.


Zelf ben ik fan van de zonneproducten van La roche posay. Te koop in je lokale apotheek of online. La roche posay heeft een heel uitgebreid gamma, voor alle huidtypes. Zelfs voor de meest gevoelige onder ons zijn er zonne producten zonder parfum.


Hoeveel moet je nu echt smeren. Veel meer dan het erwtje dat doorgaans gesmeerd wordt op je gelaat. Voor een optimale bescherming is het aangeraden om een volledige theelepel te smeren op je gelaat. En dit als je buiten bent, elke 2 uur herhaalt.


Je lichaam verdient ook voldoende bescherming, zuinig zijn met je SPF is absoluut niet nodig. Onvoldoende bescherming betekent, dat je tekent voor huidveroudering. Zoals ik altijd zeg " a tan today, is a wrinkle tomorrow ".

Naast rimpels, zijn pigmentvlekken, een bijkomstigheid.

Maar als het echt naar wordt, kan ik je vertellen dat elke keer dat je huid verbrand. Je cellen tot op DNA niveau geraakt worden. Bij een slechte celmutatie ontwikkeld huidkanker zich. En laat dat één van de dodelijkste kankers zijn. Ook in België. Elk jaar komen er steeds meer gevallen bij. Dit jaar waren dat er rond de 39.000, waarvan 1/10 van de mensen komt te overlijden. Smeren kan je leren, en daarmee ook je leven redden.

Wees zuinig op je gezondheid, niet op het gebruik van je zonneproduct.




So like my friends down under ( Australia that is ) say. Slip Slap Slop sunscreen on top.

Haal die 5 liter bidon maar alvast in huis, het beloofd voor komende week.



14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page