top of page

Ik ben er klaar mee!

Geen paniek, ik bedoel zeker niet; klaar met de zaak of klaar met jullie. Neen mijn hart loopt nog steeds over met liefde voor het vak en de fijne contacten met jullie.


Waar ik wel al enige tijd mee struggle is dat er buiten het behandelen een grote druk gelegd wordt op verkoop. Al van in de opleiding wordt benadrukt hoe belangrijk verkoop is. En hoe je je omzet "makkelijk" verhoogt. Nu, ik ben geen verkoopster, nooit geweest. Elke job waarin ik moest verkopen, daar brak het zweet me spontaan uit... Ik kan niets verkopen om te verkopen ( ook niet als daar bonussen of merk gerelateerde cadeaus aan vasthangen, sorry i don't give a sh**). Een loopbaanbegeleiding en psychologisch profiel van mezelf hebben dit nog eens bevestigd (zwart op wit, haha).


"Let's make your skin great again"


Dan hoor ik sommige al denken "dan verkoop je toch alleen de producten waar je wel achter staat ". Tuurlijk, dat heb ik ook altijd gedaan. Maar daar wringt het ook nog eens. Er is een heel walhalla aan fantastische producten op de markt in uiteenlopende merken en prijscategorieën. De laatste 10 jaar is er een enorme nieuwe niche markt ontstaan als tegenreactie op de "highstreet cosmetica". Super mooie merken, met sterke visies en vaak nog sterkere producten. Ik geniet er zelf van om te spelen met al deze lotions and potions. Om te onderzoeken welke ingrediënten erin zitten. En welke voordelen ze opleveren (of niet).




En daar wil ik dus naartoe in de toekomst. Merkonafhankelijk productadvies, gekoppeld aan een huidanalyse op maat. Wat heeft jouw huid NU nodig, want je huid leeft en verandert continu. Dit is afhankelijk van jaargetijde, hormonale omstandigheden en lifestylefactoren. Je huid is een orgaan dat altijd in de weer is om zich te verdedigen en jou te beschermen. Het is zo dat je huid op het ene moment iets heel anders nodig heeft dan het andere. Dat is normaal, social media is abnormaal.


Experimenteren zonder je huid te begrijpen, is hetzelfde als experimenteren in de keuken zonder vast recept. De ene keer draait het goed uit, de andere keer is het "miserie".

Maar als je eenmaal de kennis in handen hebt, en begrijpt hoe je huid werkt en reageert zoals ze doet. Dan kan je genieten van al dat "lekkers" wat de beauty industrie te bieden heeft.


Degene die denken dat beauty begint en eindigt in het Kruitvat, parfumerie en apotheek. Think again! Er valt nog heel veel te ontdekken! Dat zal ik in de toekomst hier met jullie delen.


94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page