top of page

How did i get here?

Ik krijg wel vaker de vraag, waarom ik doe wat ik doe. Ik zal je vertellen dat de weg lang en zeker niet rechtlijnig was.

Ik kan hier absoluut geen verhaal ophangen over een moeder of grootmoeders die experimentele beauty brouwsels produceerden in de keuken. De enige vorm van " vanity" die ik van thuis uit heb meegekregen was gelakte nagels, ongelakte (teen)nagels waren echt not done, eveneens werd er gesmeerd met bodylotion alsof ons leven ervan af hing. Maar huid -en haarverzorging dat kwam pas véél later.


In eerste instantie heb ik altijd een fascinatie gehad voor alles wat mooi was, dat is natuurlijk subjectief maar je snapt wat ik wil zeggen. Design, mode, architectuur, natuur. Ik was er op de één of andere manier heel erg toe aangetrokken. " De boekskes" dat was mijn ding. Ik kom uit een familie waar héél veel gelezen wordt, zowel boeken als tijdschriften. De liefde voor tijdschriften en het bekijken van al die mooie zaken vond ik, en vind ik nog altijd een van de leukste tijdverdrijven. " Efkes een boekske halen" is een van mijn vaste slogans. Als kleuter, knipte en plakte ik uren aan een stuk meubels en kleren uit de Ikea en 3suisses catalogus, en maakte er zoals dat nu heet mijn eigen moodboards van. Vanaf het moment dat ik zakgeld kreeg, ging dit voornamelijk naar jawel, de "boekskes". Heerlijk dagdromen bij al die mooie spullen en artikels lezen over mode, beauty en lifestyle...zalig.


Op school was ik echter geen hoogvlieger, faalangst check, onzekerheidscomplex double check. Het liep in ieder geval niet van een leien dakje, eigenlijk absurd dat ik jaren later toch nog een leraren diploma behaalde. Ik ben een typisch voorbeeld van een waterval systeem leerling, 5 verschillende studierichtingen en 3 scholen heb ik bezocht. Op dat moment vond ik dat moeilijk, nu ik erop terugkijk heb ik van al die opties toch het één en ander opgepikt. Maar daar op die laatste school is het eerste zaadje geplant voor mijn latere carrière. Ik kwam terecht in een klas, waar we voor de algemene vakken samen zaten met de dames van schoonheidszorgen. Een wereld ging voor mij open, één met veel make-up, haarlak en stijltangen. Tot die tijd was ik ervan overtuigd dat je twee soorten mensen had, mooie en minder mooie, ik zat in kamp 2. Maar toen, toen ik zag hoe die dames zich met al hun tools transformeerden, had ik een AHA moment. OMG, dus als ik door het gebruik van de hele rimram, mezelf kan omtoveren van "bleh" naar "mwaw", SERIOUSLY WTF!!! Nu had ik geen idee hoe ik al die shizzle moest gebruiken, en werd ik op kundige wijze door mijn medeleerlingen onder handen genomen. Ik ging van sport naar push-up BH, van blotebillengezicht naar hier en daar wat toch ups en van ponytail naar geföhnd haar. ( Rond mijn 17e, kwam ik er pas achter dat je blijkbaar naar de kapper kon gaan, om enkel en alleen je haar te laten uitföhnen, niemand die mij deze levenslessen had geleerd, echt NOBODY!!!).


De keuze na mijn middelbaar vond ik ook moeilijk, iedereen dacht dat ik leerkracht LO zou worden. No offense, maar hoe ambitieus kan je zijn... Nee dat zou het zeker niet worden. Ik doe heel graag sport, maar ik begin al te zweten van irritatie bij de gedachte van ongemotiveerde tieners. Sorry, but not for me.

Ik wou nog steeds iets doen met de boekskes, maar wat dan...

De boekskes zijn het helaas nooit geworden. Na 2 jaar rondzwerven op de hogeschool ben ik de dagopleiding personenverzorging gaan volgen aan Syntra, een voltijdse dagopleiding, schoonheidsverzorging, medisch pedicure en visagie. En jawel ik had de smaak vrij snel te pakken. Daarna is de liefde alleen maar gegroeid, en ben ik nooit meer gestopt met leren. In het begin wou ik alles kunnen. Met de jaren is mijn persoonlijke interesse in de fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam gegroeid. Zo heb ik mij gespecialiseerd in huidverbetering en massage therapie.


Massage therapie is een super behandeling, die enorm veel voordelen heeft, maar helaas nog onderbelicht wordt. Het is een van de oudste heilzame behandelingen die we kennen, en al sinds de oudheid wordt toegepast. Je kan niet zomaar 25.000 jaar aan wijsheid over het hoofd zien. De kans die ik later heb gekregen om een jaar lang in Australië te werken in een holistisch centrum voor manuele therapie, was dan ook een echte "eye opener". Het echte werk en de vele voordelen van deze therapie heb ik hier mogen ervaren. Ik ben eeuwig dankbaar voor deze leerschool.


De fascinatie die ik nu heb voor de huid, is er gekomen door mijn eigen huidproblemen. Rond mijn 23e werd ik voor het eerst gekweld door zware acne. Het was alsof deze kraters er van de ene op de andere dag waren. Zelfs met mijn achtergrond als schoonheidsspecialiste wist ik me geen raad. Er zijn jaren aan voorbij gegaan, voordat ik mijn huid onder controle had. Al snel kwam erachter dat de kennis die ik had te basic was om echte problemen op te lossen. Nu weet ik dat het symptoom dat zich manifesteert, vaak een interne oorzaak heeft. Zo doende ben ik me gaan verdiepen in verschillende voedingsmethodieken, cosmetologie, dermatologie op natuurlijke basis en TCM ( traditionele Chinese geneeskunde ). Vele jaren van studie hebben ervoor gezorgd dat ik een holistische werkwijze hanteer, en me tot op het einde van mijn dagen zal blijven verdiepen in alle mogelijke materie ( studeren is ondertussen uitgegroeid tot een chronische aandoening ). Die kan bijdragen aan meer kennis en inzichten om jullie steeds beter van dienst te zijn.

Diploma's

schoonheidsverzorging

medisch pedicure

visagie

bedrijfsbeheer

kapper

massage therapie

manuele lymfedrainage

sportmassage

kruidenstempel massage

hot stone massage

voetreflexologie

deep tissue massage ( Australië )

trigger point therapie ( Australië )

Thai foot reflex massage ( Australië )

facial massage ( Australië )

esthetisch deskundige

SLO leraren diploma

medical taping

triggerpoint therapie verdieping

manuele lymfedrainage verdieping

basisjaar TCM KdG

voedingsleer volgens de 5 elementen TCM KdG

voeding bij kanker volgens TCM KdG

orthomoleculair voeding -en suppletie adviseur ortho health foundation

huid en haar protocollen volgens orthomoleculair principe

dermatologie op natuurlijke basis Civas

...




28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page