top of page

Facial & Massage

Waarom massage een belangrijk onderdeel is van de signatuur Skyn Therapy facial.


Geen enkele gelaatsbehandeling wordt uitgevoerd zonder onze signatuur massage. Bijna elke stap van de behandeling wordt uitgevoerd met massagetechnieken. Gaande van de uitgebreide reiniging tot het inmasseren van het masker.


In de klassieke gelaatsverzorging wordt ons niet aangeleerd waarom massage zo cruciaal is in het slagen van een behandeling. Klassiek genomen is de massage in een gelaatsverzorging het stukje ontspanning, waar een paar keer zacht heen en weer gewreven wordt om de draconische handelingen van het ontharen en uitreinigen van de poriën te vergeten. Want wie mooi wil zijn moet lijden...


Tijdens mijn werkervaring in Australië werd ik tijdens mijn eerste week in de cabine geplaatst met mijn ( Aziatische ) collega voor een duo behandeling. Als Europees getrainde professional, dacht ik dat ik wel wist wat deed. Totdat ik mijn collega in actie zag. Ik ben zelden zo van mijn melk geweest als toen. Op het einde van de behandeling heb ik staan janken als een klein kind. Wat hebben ze mij in godsnaam daar in België aangeleerd?! Ik voelde me zo klein, met mijn stappenplan, en crèmeke hier en daar.

Massage was een piepklein onderdeel terwijl zij de hele behandeling combineerde met een aaneenschakeling van massagetechnieken.


Hier werd me voor het eerst uitgelegd welke effecten massage teweeg brengen. Zowel op fysisch als psychisch vlak. Blokkades vind je immers overal in het lichaam, zo ook in het gelaat.

Blokkades zorgen voor een verminderde bloedtoevoer, terwijl een goede bloeddoorstroming heel belangrijk is, net zo belangrijk als de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem. Blokkades van de spieren en het bindweefsel belemmeren beide functies. Het resultaat hiervan is een grauwe gelaatskleur, opgezwollen onder de ogen en aan de kaken.


Tijdens alle Skyn therapy facials vinden meerdere massagetechnieken plaats die elk hun nut hebben. Zo begint al bij het reinigen met het opwarmen van de huid, waardoor de bloeddoorstroming direct geactiveerd wordt. De klant krijgt op deze manier ook al meteen een indicatie van de druk die tijdens de behandeling opgelegd wordt. En die is bij ST net iets anders dan bij de doorsnee schoonheidsspecialist. ( no disrespect here ).


De manuele lymfedrainage is de zachtste techniek uit ons repertoire, maar daarom niet minder doeltreffend. Onze lymfe bevinden zich heel oppervlakkig onder de huid, het is dan absoluut niet nodig, zelfs ronduit nefast om hier hard te masseren. Door de zachte strijkingen naar de de nabije lymfeknopen worden afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor kan je heel gericht en veilig werken. Wallen en andere opgezette gebieden smelten als sneeuw voor de zon. Deze afvalstoffen worden door ons lichaam op een natuurlijke manier geëlimineerd door de uitscheiding van urine en zweet.


De stevigste massagevorm in onze facials, is de bindweefselmassage. Bindweefsel bevindt zich in ons hele lichaam. Het zorgt voor de ondersteuning en verbinding tussen onze organen, gewrichten en spieren. Dit bindweefsel zit ook de huid van ons gelaat, en is opgebouwd uit 2 belangrijke vezels, namelijk elastine en collageen. Deze zorgen op hun beurt voor het behoud van een jonge en vitale huid. Elastine zorgt voor de elasticiteit van de huid en collageen voor de stevigheid. Naarmate de jaren verstrijken neemt de aanmaak hiervan af. Lifestylefactoren zoals stress, roken, drinken, drugs, medicatiegebruik en (chronisch) slaaptekort zijn enkele factoren die de aftakeling versnellen. Door op een specifieke bindweefselmassage manipulaties uit te oefenen kan je deze vezels als het ware terug activeren. Het is een vrij stevige massagevorm die bij een eerste kennismaking als vrij pittig ervaren wordt. Dit komt vaak door de vele (kleine) bindweefselblokkades die al enige tijd aanwezig zijn.



Fysische voordelen gelaatsmassage

verbeterde doorbloeding

optimale lymfedrainage

aanmaak witte bloedcellen -> immuniteit +

betere opname producten ( warmte )

stimulatie collageen en elastine vezels

opheffen blokkades

Naast het gelaat mogen we de hals, schouders en decolleté zeker niet vergeten. Je spieren zijn namelijk als één groot netwerk met elkaar verbonden. Wanneer je een blokkade in je nek hebt, heeft dit direct effect op de nabijgelegen spieren. Doordat een spier niet meer in staat is om te ontspannen, bouwen er afvalstoffen op die spierknopen veroorzaken. Met als gevolg een slechtere doorbloeding in dat gebied en doorvoer naar nabije zones. Dit geldt net hetzelfde voor de lymfe die niet optimaal draineren. Daarom nemen wij ( tenzij de klant anders aangeeft ) altijd deze zones mee. Een win-win voor klant en uitvoerder, en een extra toevoeging om de behandeling extra slaagklacht te geven.



Psychische voordelen gelaatsmassage

optimale ontspanning

aanmaak serotonine

aanmaak oxytocine

= hormonen die rust, ontspanning

fijne gemoedstoestand promoten.

betere slaapfuncties ( in slaap vallen, doorslapen, diepere REM slaap.)

verbeteren immuunsysteem ( witte bloedcellen )

verlaagt stresshormoon cortisol







Om onze ST massage nog meer te personaliseren maken we al reeds jaren ( ja wij waren al fan van voor de hype ) tools zoals de guasha steen, jade roller, face cups, and Korean massage balls. Alles om de massage niet alleen extra kracht, maar ook telkens weer net dat beetje anders te maken.


Met de Guasha steen of schraapsteen, afkomstig uit de TCM ( traditional Chinese medicine ) maken we glijbewegingen langs de gelaatscontouren om deze als het ware te shapen. Met de zachte glij beweging activeren we op een alternatieve manier de lymfedrainage, door korte, diepere technieken toe te passen, werken we op het dieper gelegen bindweefsel. De jaderoller, komt van pas tijdens speciale masker, zoals bij het sheetmasker. De massage creëert extra warmte waardoor het product makkelijker in de huid wordt opgenomen.


( Weetje, ik heb 2 jaar Chinese geneeskunde gestudeerd aan De KdG in Antwerpen, en behaalde er mijn diploma basisleer van de TCM, TCM in voeding, cosmetische acupunctuur en facereading bij de wereldbefaamde Lilian Bridges , rip.)Face cups, zijn kleine plastic tubes. Je knijpt deze samen en plaatst ze op de huid, hierdoor wordt je huid "vacuum" getrokken in de plastic tube. Het doel hiervan is om de opperhuid lichtjes op te tillen, waardoor het bloed beter kan stromen. De huid wordt altijd bevochtigd met een olie of crème zodat je kan bewegen met de cup zonder de huid te beschadigen . Deze plastic cups, zijn een afleiding van de grote glazen cups die reeds eeuwen gebruikt worden in de TCM. Tijdens de olympische spelen is het je misschien al opgevallen, zwemmers met grote donkerrode vlekken op hun rug. Dat is het effect van traditioneel cuppen. Deze rode verkleuring mag niet veroorzaakt worden op het gelaat. En bij juist gebruik zal dit ook niet gebeuren. Bij deze zwemmers wordt de cup immers ter plaatse gehouden en wordt hier niet mee bewogen. Het is bij opbouw van melkzuur en spierknopen zoals bij deze professionele atleten dan ook een compleet andere behandeling, met andere doeleinden; SO FEAR NOT, my friend. Wil je graag weten, what it's all about??? Hieronder kan je boeken, of stuur me een mailtje op skyntherapy@gmail.com







49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page